Jag köper inga motargument!

Bildkommentar: En plastbit gjord av raffinerande och restprodukter från råoljeindustri, detta är inte på något vist CF dvs Cruelty Free. Cruelty betyder ondska. Det är verkligen ondska att skapa den här typen av produkter, och kalla dem för CF – Cruelty Free.

Det är intressant på hur mycket känslor som jag rört upp bland veganer. De säger att definitionen av CF dvs Cruelty Free, är att CF Makeup, är fritt från djurförsök. Jag förstår nu varför jag blivit så missförstådd, folk håller sig till makthavares olika definitioner. Nu är det Peta som är en djurrätts-organisation, som jag inte vill gå emot, tvärtom, men Peta har stor makt, och så följer veganer deras normer utan att blinka. Jag är inte så mycket för ”ja” sägare varesig de är veganer eller inte.

Jag anser att ordet Cruelty betyder ju som ni förstår, elakheter, och jag anser att det är cyniskt att säga att smink som innehåller fossila bränslen är CF. Fossila bränslen och alltså råolja är inte CF. Jag anser att vattenfåglar och sköldpaddor inte ska fara illa av råoljespill. Men det är inte bara därför som jag ville bredda detta begreppet. Jag anser att många miljöorganisationer kunde gå ihop, i en stor bred revolution, tex organisationen 350.org mot fossila bränslen inom infrastrukturen, de borde samarbeta med veganer. Och veganer borde sluta använda syntetiska material, det finns gott om ersättningsmaterial till plast som ju också kommer från råolja. Det finns alltså tre alternativ:

1. ) Animaliska ämnen!

2. ) Syntetiska ämnen från råolja!

3. ) Vegetabiliska alternativ!

Då står ju valet väldigt enkelt, veggo borde vara framtidens mat och grundkemikalie att skapa en fossilfri värld och fossilfri infrastruktur. Jag ska försöka ge mig in på debatten om biobränsle, som kan ersätta plast och diverse fossilt material, inom kort, men detta var vad jag har att säga om stämpeln och begreppet CF, Cruelty Free, vilkens betydelse är något som jag breddat. Jag tycker det är mycket konstigt att det tex finns veganer som breddat begreppet ”holocaust”, till att gälla djuren, ja, det är sant att djuren mördas, det går jag inte emot, men om man är beredd på att bredda konceptet förintelse, så är jag bered på att bredda begreppet Cruelty Free. Jag köper inte några motargument. Kolla på videon nedan, det finns dem som redan kommit på vad man kan göra för att undvika fossila bränslen i haven och hudvård, som smink, tvålar och andra produkter och varor inom infrastrukturen, och att rena haven från plast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s